123 Street, NYC, US 0123456789 [email protected]

nmuqhwjqn

Marcon House / Ramella Arquitetura

first_img Brazil Projects Houses 2016 Architects: Ramella Arquitetura Area Area of this architecture project CopyHouses, Houses Interiors•Xangri-lá, Brazil “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887198/marcon-house-ramella-arquitetura Clipboard Photographs Area:  320 m² Year Completion year of this architecture project Marcon House / Ramella Arquiteturacenter_img CopyAbout this officeRamella ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsXangri-láBrazilPublished on January 23, 2018Cite: “Marcon House / Ramella Arquitetura” 23 Jan 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887198/marcon-house-ramella-arquitetura Clipboard “COPY” Photographs:  Marcelo Donadussi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Marcon House / Ramella ArquiteturaSave this projectSaveMarcon House / Ramella Arquitetura ArchDaily Save this picture!© Marcelo Donadussi+ 19Curated by Pedro Vada Share Manufacturers: Madeira Grapia, Móveis Planejados, PVC Cinza, Revestimentos, TijoloExecutive Collaborator:Pedro MarconSketches:Blacio JuniorLighting:Singular IluminaçãoLandscape Design:Verde ArteConstruction:Construtora Matos e LuzAuthor Architects:Blacio Junior, Larissa RamellaArchitect In Charge:Blacio JuniorTeam:Blacio Ruivo Junior, Carlos Ramella, Larissa Ramella, Serrano EngenhariaCity:Xangri-láCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marcelo DonadussiRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. The tapering terrain for the lake was instrumental in staggering the broader front plant and narrowing in the back, and its ground floor needs plan had to be expanded to a mezzanine because of the lake’s bottom views since the living room narrowed. The stepped decking on the back porch, just past the living room, was also a solution to approach the lake from the patio and made integration with the landscape and gardens more attractive.Save this picture!© Marcelo DonadussiSave this picture!SectionSave this picture!© Marcelo DonadussiThe apparent brick and concrete house sit in a condominium of lots in Xangri-la, south coast of Brazil, and its interior living is strictly connected to the integration with the landscape and gardens, which the family sought in a beach house. Its more blind facade of openings houses a garage-porch with a small garden in the background that merges into the living room with double height and mezzanine. Its interior, in textures of concrete, wood and brick details follows a reference to the external façades, it leaves everything cosy in an architectonic composition in perfect harmony.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe volume of the deposit of beach items with a higher right foot for planks and fishing articles in the front of the house generated more imposing to the earthy façade that is softened by the horizontality of the green cover slab in apparent concrete. The design of the landscaping done by the architect had the function of delimiting the spaces of the land with a garden created to grow and to follow the changes of the house during the time.”Limo, mosses, stains on concrete and brick, are marks that time leaves in the house and transforms it during the time, as well as its garden that behaves in different ways according to the time of year.”Save this picture!Sketch 1Project gallerySee allShow lessNEXT Architects’ Zalige Bridge Transforms Into Stepping Stones During Flood ConditionsArchitecture NewsCall for Papers: Bracket [On Sharing]Call for Submissions Sharelast_img read more

Recent Comments