hkcbngxoa

Aveleda’s House / Manuel Ribeiro

first_img Houses Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/46911/aveledas-house-manuel-ribeiro Clipboard Aveleda’s House / Manuel RibeiroSave this projectSaveAveleda’s House / Manuel Ribeiro ArchDaily Portugal Save this picture!+ 52 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/46911/aveledas-house-manuel-ribeiro Clipboard “COPY” Projectscenter_img “COPY” 2007 Year:  CopyHouses•Braga, Portugal Text description provided by the architects. Designed in Braga, Aveleda´s House is a villa designed to accommodate the light as a source of inner experience of housing.Save this picture!Recommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82GlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Art & SignageDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsAir-LuxPivoting DoorThe basic idea of the project, parts from the concept of being located near by the old Roman city of “Bracara Augustae”, where the ancient Roman houses, the Domus, were built around an internal square. Hence all the subtlety of the house is achieved with a careful distribution. In other hand, it was searchable to provide all 6 senses of life. Save this picture!ground floor plan”… We tried to take the most of the land to create a connection with the interior of the building, leaving a view of the valley and the square that exists between the two bodies housing …”, highlights Manuel Ribeiro, architect and author of the project responsible for its implementation. Save this picture!The main body which houses the social functions of the house is situated at the same elevation of the square, assuming the sloping ground with the Hall higher, comparatively to the social part and creating a view of all from this; the social area involves open spaces, living and dining room without doors to the kitchen, and bathroom service is disguised within. Save this picture!Down below the architect created a space for a gym and an office, supplied by the natural slope of the terrain. Save this picture!section 01The private area with 4 bedrooms (1 suite and 3 rooms) and a large bathroom facility support is at the elevation of the entrance hall, raised highly in comparison of the external square, without losing the visual field. Save this picture!The suite room as also a closet, and a large bathroom, where’s a division between the uses (bath, sanitary and sinks). Save this picture!On the square that is outside, we can find the pool that reminds us the Roman “compluvium” of a “Domus”, centered on between two areas of housing. Uniting all construction towards the valley and enhanced with the Sun´s circuit along with the glass façade. Save this picture!The engine room, the locker room and a support kitchen area in a under elevation of the square, as a support for the outdoor activities. Save this picture!elevation 01″… The plasticity of the object HOUSE (purpose built) will always be overridden by the phenomenological aspect, giving identity and character to the building and so, it’s able now to provide a center of life, functional and familiar at the same time that explores the pleasure of landscapes, spacious zones and materials. Save this picture!This will not be only a “home”, but always a Domus. All the project intends to explore the human being as well as it senses: touch, sight, smell, hearing, taste and passion. These are aspects that never been neglected. On the contrary, they are always present… ”, he concludes.Project gallerySee allShow lessEuropan 10 ResultsArticlesBungoma Housing Project / Samantha Kollmeyer + Kit KollmeyerArticles Share Architects: Manuel Ribeiro Area Area of this architecture project Aveleda’s House / Manuel Ribeiro CopyAbout this officeManuel RibeiroOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasBragaHouses3D ModelingPortugalPublished on January 19, 2010Cite: “Aveleda’s House / Manuel Ribeiro” 19 Jan 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?阿韦莱达别墅 / Manuel Ribeiro是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments