fskchydde

A House / Estudio GMARQ

first_imgArchDaily Projects A House / Estudio GMARQSave this projectSaveA House / Estudio GMARQSave this picture!© Alejandro PeralHouses•Buenos Aires, Argentina “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/332607/a-house-estudio-gmarq Clipboard Houses CopyAbout this officeEstudio GMARQOfficeFollowProductsStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBuenos AiresArgentinaPublished on February 16, 2013Cite: “A House / Estudio GMARQ” [Casa A / Estudio GMARQ] 16 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownEnclosures / Double Skin FacadesCupa PizarrasCupaclad® 101 Random in Les PalmiersUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Ridgelight 25-40°Porcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – Coverlam ImperialWindowspanoramah!®ah! Vertical SlidingFastenersSchöckConcrete Façade Fasteners – Isolink®CarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Arena®CoatingsFormicaLaminate – ColorCore®2More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Estudio GMARQ Area Area of this architecture project + 28 Share 2011 Argentina Area:  490 m² Year Completion year of this architecture project A House / Estudio GMARQ CopySave this picture!© Alejandro Peral“Our office encourages the client to take part in the design process in order to achieve fully personalized buildings and homes within a contemporary aesthetical frame”, remark the heads of GMARQ, architects Adrián Govetto and Lucas Mansilla. However, House A process was not born out of this work philosophy because during the first meetings with our clients, a couple with no children, they made it clear that they had no preconceived idea of how their future house should look like or how it would be. But during following meetings they told us how their daily lives were, their routines and what their expectations were for the future.Save this picture!© Alejandro PeralAt the same time, we were looking at possible options in private neigbourhoods until we found one –“Las Liebres”- and considered the optional land plots available there. Luckily there were several plots they could choose from and they were evaluated with our clients and considering the built sorroundings criteria as well as location, distance from bici streets, the clubhouse and some other issues of interest. Once the land was bought, and having agreed about the clients’ basic needs, we focused on the design of different options for the use of space and the owners reviewed some aspects of the use they would give to the house at that moment and also considered their future with children.Save this picture!© Alejandro PeralThus the house design, in the sense Kahn* uses this term covers the uses of space in all possible situations, from daily life to important social events.Save this picture!© Alejandro PeralThe project has two well-defined areas, functionally and materially –the pública area  on the ground floor- all covered in stone which has a different access from the area used in daily life and another one for services, strategically located to isolate the house from the nearest neighbour. The first floor which is finished with light grey stucco covering encloses all private spaces for the couple and future children. Successive yards allow the physical division without altering the building’s volume unity while it is used to make it lighter which can be intentionally seen as a compact one from outside. Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessEco-Zone Winning Proposal / BAT + Arquitecnica + LaSuma PaisajistasArticlesGrand Stade FFR (French Rugby Federation) Winning Proposal / Populous & Ateliers 2/3/4/Articles Share “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/332607/a-house-estudio-gmarq Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments