exfhbxjci

SlrSrf / Open Source Architecture

first_img “COPY” SlrSrf / Open Source ArchitectureSave this projectSaveSlrSrf / Open Source Architecture Photographs:  Benny Chan/Fotoworks Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Photographs Contractor: 2013 Area:  182 m² Year Completion year of this architecture project United States ArchDaily SlrSrf / Open Source Architecture Manufacturers: Vibia, Arizona Tile, Daltile, Kohler, LBL Lighting, Omnia Industries, Con Tec, Coralais, Halo, PermaCity Year: center_img Architects: Open Source Architecture Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/778493/slrsrf-open-source-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/778493/slrsrf-open-source-architecture Clipboard CopyAbout this officeOpen Source ArchitectureOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionCulver CityUnited StatesPublished on December 19, 2015Cite: “SlrSrf / Open Source Architecture” 18 Dec 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?SlrSrf住宅 / Open Source Architecture是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Extension•Culver City, United States Save this picture!© Benny Chan/Fotoworks+ 25 Share Projects Products used in this ProjectHanging LampsVibiaHanging Lights – HaloDesign Team:Aaron Sprecher, Chandler Ahrens, Eran NeumanConstruction Administration:Open Source Architecture, Studio Shift, Mario CipressoStructural Engineering:Parker ResnickCity:Culver CityCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Benny Chan/FotoworksText description provided by the architects. SlrSrf is a compact project that embeds performance characteristics into the architectural surface. Optimization of the roof as a solar receiving surface for photovoltaic electrical production generates the form of the 450 square foot (42m2) addition and renovation of an existing house in Culver City, California. Save this picture!© Benny Chan/FotoworksCoupling the client’s desire to create a net zero electrical consumption with the generation of the form provides an opportunistic strategy to integrate performance with the sculptural nature of the architectural entity.Save this picture!© Benny Chan/FotoworksThe orientation of the addition’s roof covered with photovoltaic panels is optimized to receive maximum solar energy for the global position facing due south and angled 17 degrees from the horizon. The roof surface area is sized to fit the required quantity of PV panels, thus creating an overhang on the north facade.Save this picture!First Floor PlanAs a result, the north wall is thickened providing an opportunity to relocate the mechanical systems typically in the attic into the thickened facade, thus leaving the ceiling of the interior environment higher for increased light and air movement. A large north-facing window creates a visual connection between the children’s playroom and the exterior patio space while admitting ample indirect daylight.Save this picture!© Benny Chan/FotoworksWith the addition, the center of gravity shifts towards the rear of the house. A new stair is located in the double-height void between the existing and new addition and simultaneously re-centers the house while creating a visual and spatial connection between the first and second floors.Save this picture!Longitudinal SectionThe new stair is located where the library was previously, but instead of displacing or shrinking it, the stair is integrated with the library shelves. The new stair-shelf hybrid combines the stair’s risers with the bookshelf vertical supports in a gradient organization that gradually opens toward the main living space.Save this picture!© Benny Chan/FotoworksThe materiality of the stair/ shelving system, consisting of Brazilian Cherry wood, expresses itself as a distinct system bridging between the new addition and existing house. The distinction of the new stair/ shelf/ bathroom core emphasizes the focal point for the new center of the house.Project gallerySee allShow lessBaek Oriental Clinic / A.M ArchitectsSelected ProjectsAA House / XYZ ArquitectosSelected Projects Share Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Houses HC Constructionlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments