exfhbxjci

The Shambles / Sketch Architects

first_img Area:  175 m² Year Completion year of this architecture project Projects ArchDaily Architects: Sketch Architects Area Area of this architecture project Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932759/the-shambles-sketch-architects Clipboard 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932759/the-shambles-sketch-architects Clipboard The Shambles / Sketch ArchitectsSave this projectSaveThe Shambles / Sketch Architects Year:  CopyHouses, Renovation•Farnham, United Kingdomcenter_img “COPY” The Shambles / Sketch Architects United Kingdom Photographs “COPY” Manufacturers: Aluk, CTD, Ikea, Silva Timber, Topps Tiles, ACS Home Improvements, Floor24carpets and flooring, Tile Giant, Victoria Plumb, Victoria Plumbing, Worktop ExpressDesign Team:Will DewarCity:FarnhamCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Simon MaxwellRecommended ProductsWoodBruagBalcony BalustradesWoodEGGERLaminatesWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsAir-LuxSliding Window – Curved‘The Shambles’ – transformation of a 1960s bungalow to a four-bedroom family house. When the owners moved into The Shambles with their two young children, it was unsuitable for their needs. While the footprint was generous, the bungalow felt cramped and dated for a family of four. The toilet was located separately to the shower, which was an attachment over the bathtub, while the living room had no fixed lighting at all. The garden was only accessible via a steep concrete staircase. The project to turn the bungalow into a family house, led by Sketch Architects, has transformed the way the family enjoys their home. They now have created a large, high-ceilinged living space that directly addresses the garden and offers views across the nearby Bourne Woods. A separate playroom and formal living room ensure everyone has their own space. The girls share a generous bedroom, while their parents have an en-suite and dressing room attached to their large master bedroom.Save this picture!© Simon MaxwellThe design includes larger windows positioned to maximize their solar gain in the winter months, along with improving the visual link to the garden. Another key design feature is the visual connection right through the house to the garden as you walk in the front door. This was achieved by removing an internal wall and by adding a tall narrow window overlooking the garden. The same flooring in the hallway continues down into the kitchen, lounge and dining area, creating a sense of continuity.Save this picture!© Simon MaxwellSave this picture!First floor planSave this picture!© Simon MaxwellThe house from the street doesn’t look very large, but once you’re inside the house feels completely different to the original bungalow.  The once cramped, dark hallways and rooms all on one level have been reconfigured and extended up to create a light and airy family home, with generous proportions. The owners wanted the house to blend into the local sylvan environment so opted for a cladding in Siberian larch from Silva Timber. This will weather over time to a silver/grey colour.Save this picture!© Simon MaxwellProject gallerySee allShow lessHyatt Regency Beijing Shiyuan / CL3 ArchitectsSelected ProjectsAlentejo Restaurant / Contacto AtlânticoSelected Projects Share Save this picture!© Simon Maxwell+ 33Curated by Paula Pintos Share CopyAbout this officeSketch ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationEnglandFarnhamUnited KingdomPublished on February 01, 2020Cite: “The Shambles / Sketch Architects” 31 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Simon Maxwell Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments